warmtepomp installeren

Warmtepomp installeren

Om er voor te zorgen dat je warmtepomp zo lang mogelijk mee gaat én optimaal werkt, is een correcte en vakkundige installatie belangrijk. Zo haal je het meeste uit je duurzame investering en bespaar je zo veel mogelijk gas. 

Om een warmtepomp te kunnen installeren moet je woning of het pand aan een aantal eisen voldoen. Dit heeft onder andere te maken met het bouwjaar en de isolatie van de woning. 

Wil je weten of jouw woning voldoet aan de eisen voor het installeren van een warmtepomp?

Warmtepomp plaatsen

Het is altijd aan te raden om een nieuwe warmtepomp door een erkende installateur te laten plaatsen, voornamelijk om twee belangrijke redenen:

Ten eerste moet een warmtepompinstallatie nauwkeurig afgestemd zijn op de grootte van de woning en moet deze voldoen aan de behoeften voor verwarming en warm water. Dit is specialistisch werk dat het beste overgelaten kan worden aan een vakman.

Ten tweede, als je in aanmerking wilt komen voor de aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de overheid, is het noodzakelijk dat de installatie wordt uitgevoerd door een erkend installateur. Dit is een strikte voorwaarde om de subsidie te kunnen ontvangen.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Remeha warmtepomp in huis

Warmtepomp installeren nieuwbouw

Warmtepompen zijn bijzonder geschikt voor nieuwbouwwoningen, omdat deze woningen goed geïsoleerd zijn. Tijdens de bouw wordt al rekening gehouden met de benodigde ruimte voor de installatie van een warmtepomp. Een warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt geplaatst naar de cv installatie. De buitenunit wordt vaak in de tuin of op het platdak wordt geplaatst en een binnenunit. Aan de binnenunit is een boiler gekoppeld die de warmte efficiënt opslaat voor later gebruik.

Warmtepomp installeren bestaande bouw​

Bij het installeren van een warmtepomp in bestaande bouw is overleg met de installateur cruciaal om de optimale locatie van de binnenunit en de buitenunit te bepalen. Idealiter plaats je de buitenunit, binnenunit en cv-ketel zo dicht mogelijk bij elkaar. Als je overstapt op een volledig elektrische oplossing en geen gasaansluiting meer hebt, is ook de installatie van een boilervat noodzakelijk. 

De benodigde grootte van het boilervat varieert tussen 100 en 500 liter, dus houd rekening met de benodigde ruimte een binnenunit en een buffervat binnenshuis.

Snelle installatie van jouw wamtepomp

Wij installeren jouw warmptepomp binnen 4 weken na akkoord op de offerte!

Aanvraag advies

Advies gesprek aan huis

Voorbereiding van de installatie

Installatie en optimalisatie

Wat kost de installatie van een warmtepomp?

De kosten van het plaatsen van een warmtepomp hangen af van het vermogen van een warmtepomp, de plek van de buitenunit van de warmtepomp. Komt de buitenunit in de tuin of op het dak? Dit heeft invloed op de installatie.

En de huidige cv-ketel? We moeten weten of het leidingwerk wat bij jouw cv-ketel is geplaatst geschikt is voor de warmtepomp. Ook dit heeft invloed op de installatie. 

Wil je weten wat het zou kosten om bij jou een warmtepomp te plaatsen vraag dan vrijblijvend een advies gesprek aan.

Ontvang een persoonlijk plan op maat

Scroll naar boven